Vaunupaikkaohje

TU-Lomat Oy

VARUSTELUOHJE Kopparö

1.12.2019

MATKAILUAJONEUVOPAIKKA

Ohjeessa määritellään matkailuajoneuvon paikka varusteineen. Vaatimukset voivat hieman vaihdella alueen muodon huomioitaessa. Paikan varustelun ohjeistuksessa avustaa kopparön info info@kopparo.fi osoitteessa.

Vaunun ja muiden rakennelmien/katosten/telttojen yhteenlaskettu rakennettu nettopinta-ala on paikasta riippuen enintään 65 neliömetriä. Leirintäpaikan pinta-ala mukaan lukien moottoriajoneuvopaikka ja muut piha alueet on enintään 130 neliömetriä. Matkailuajoneuvopaikan perushintaan sisältyy matkailuajoneuvo, etuteltta ja vetoauto.

Teltta, katos, markiisi

Matkailuajoneuvoihin suunnitellut ja niihin tarkoitetut teltat, katokset ja markiisit ovat sallittuja. Omarakenteiset katokset eivät ole sallittuja eikä myöskään ajoneuvon tai teltan päälle / viereen erikseen rakennetut kiinteät rakenteet.

Terassi

Erillisen katoksen tai varusteteltan alla voi olla oma terassi. Terassit voivat myös liittyä toisiinsa. Terassit lasketaan rakennettuun nettopinta-alaan. Turvaetäisyydet muihin ajoneuvoihin ja sallittuihin rakennelmiin/katoksiin/telttoihin on huomioitava ennen rakentamisen aloittamista.

Aidat

Terassi voidaan aidata 90 – 100 cm korkealla pystylaudoitetulla aitarakenteella. Aidan värityksen tulee olla luontoon sopiva.

Oleskelukatos,erillinen

Kevytrakenteiset mitoitukseltaan maltilliset katokset ovat sallittuja paikan muodon sen salliessa. Huomioi hankintavaiheessa katoksen malli, muoto ja väritys alueelle sopivaksi.

Varusteteltta

Varusteltta tavaroiden ja varusteiden säilytykseen sallitaan, mikäli se soveltuu kyseiseen paikkaan. Muun tavaran säilytys Paikan on oltava huoliteltu ja tavaroiden järjestyksessä.

Siisteys ja järjestys

Pidä paikka siistinä. Huolehdi siitä, että ympäristöön ei jää sinne kuulumattomia tavaroita lähtiessäsi. Vaunun alla ei saa säilyttää ylimääräistä tavaraa.

Paikan luovutus

Paikasta luovuttaessa, ovat rakenteet purettava ja jätettävä paikka seuraavalle siistinä. 

Myös terassi on poistettava, ellei sen siirtymisestä ole sovittu seuraavan paikanhaltijan kanssa. Purkutyöstä ja poisviennistä vastaa käyttäjä.

Yleistä

Paikan varustelu ja rakentaminen on tehtävä kohteeseen soveltuvaksi niin muodoltaan kuin rakenteiltaan.

Paikka tulee olla käytössä. Pelkkä asuntovaunun tai muun tavaran säilytys ei ole sallittua.

Paikan rakentamisen kustannuksista vastaa rakentaja esim. lisäsoran hankinnasta paikan tasoitukseen.

TU-Lomat Oy voi määrätä poistettavaksi minkä tahansa rakennelman. Yleisesti kiinnitetään huomiota rakennelman siisteyteen ja sopivuuteen muuhun ympäristöön nähden, mutta poisto voidaan määrätä myös ilman erillistä selvitystä käyttäjälle